11 Aralık 2007 Salı

Knight Online - Baslangic





İlk yazı şuan belkide dünyada en fazla oynanan ( birinci demiyorum) online oyunlardan biri olan "Knight Online" hakkında...



KNIGHT ONLINE REHBERİ



Önce kimin geldiği bilinmiyor savaşı kimin başlattığıda. Ama sen bu online oyuna giriş yaptığında 2 ırktan birini seçmelisin, seçimini iyi yap Karus'musun, El Morad'mı...

Evet oyunumuz korelilerin elinden çıkma ki mmo oyunların şuan en çok kimin elinden çıkıyor diye sorarsanız korelilerdir (ragnarok online, dekaron (avrupası 2moons vs..).

Oyunun avrupa ve amerika serverlerini kurma K2 network e nasip olmuştur. Oyun ilk çıktığında özellikle biz Türkler tarafından çok sevileceği eminim tahmin edilememiştir ancak evet öyle şu an bu oyunu en çok oynayan en çok char (karakter) bulunan 2. yada 3. milletiz.

Oyuna Başlangıç:
Knight Online maceranıza başlarken, öncelikle bir hesap yaratmalı ve Resmi websitemizden http://www.knightonlineworld.com/ Knight Online'ı yüklemeniz gerekmektedir. Minimum donanım ve yazılım gereksinimlerini kontrol etmeyi unutmayın. Hesap aktivasyon emaili kayıt formu tamamlanmasıyla birlikte gönderilecektir.



Ilk olarak, görevinize başlamadan önce bir dünya seçmeniz gerekecektir. Bir "dünya", "Ares" gibi, birçok alt sunucular icerir. Bütün bu alt sunucular (Ares1, Ares2 ve Ares3 gibi) aynı dünyaya bağlıdırlar. (Lütfen unutmayın ki bir dünya seçip oyuna başladığınızda karakter ve eşyalara sadece o dünya ve alt sunucularında ulaşıp, başka dünyalardan ulaşamayacaksınız.) Karakter yaratımında 10 Bonus puanınız olacak ve bu puanları karakterinizin özelliklerine göre kullanabilirsiniz.



STR- Strength - Güç
- Karakterinizin gücünü belirler.
DEX- Dexterity - Beceriklilik - Karakterinizin çevikliğini belirler.
HP- Hit Points - Vuruş Puanları - Karakterinizin yaşam miktarını belirler.
INT- Intelligence - Zeka - Karakterinizinde bulunan doğaüstü güç(mana) miktarını belirler.
MP- Mana Points - Doğaüstü Güç Puanları - Canavarlara karşı kullanabileceğiniz büyü gücünüzü belirler. Bonus STAT puanlarınızı ekledikten sonra, karakter isminizi girebilir ve "Create Character" seçeneğini tıklayıp Knight Online maceranıza başlayabilirsiniz. Oyunda seviyeniz yükseldikçe ek STAT puanları kazanacaksınız.

Yeni Oyuncuların Yardımcısı (Beginner's Helper)

Karakterinizi yarattıktan sonra kendinizi, şovalye olmaya ve keşfinize ilk baslayacağınız yer olan Moradon'un tarafsız şehrinde bulacaksınız .Bir şovalye olmak için daha öğrenilecek cok şey var ve bunun için en iyi secenek ,20-30 arası seviyelere ulaşana dek, Moradon'a kendinizi tanıtmak olacaktir.burada sayısız maceralara atılıp,yeteneklerinizi arttırmaya olanak bulacak ve en büyük tüccar pazarlarına ulaşacaksınız.

Yeni yerleri keşfederken, çok sayıda ve kullanışlı bircok NPC (Non-Playable Characters) bulacaksınız. NPC'lerin üstlerine sol tıklayarak seçebilir ve sağ tıklayarak NPC'lerle konuşabilirsiniz.

Eğitiminize başlamadan önce, karakterinize ilk olarak gerekli donanım ve silahları sağlamanız lazımdır. Karakterinizin zırhı, silahlarını ve çeşitli birçok eşyaları "Inventory"niz
(kısayol tuşu "I" ) aracılığıyla yönetebilirsiniz. Ek olarak eşyalarınızı birçok sehirde bulunan "Inn Hostess"lerde saklayabilirsiniz. Fakat, Inn Hostessler bankanız olup, sadece Inventorynizde bulunan eşyaları üzerinizde taşıyabilirsiniz. Yani, bankanızdaki eşyalara tekrardan ulaşmak için herdefasinda sehire gidip Inn Hostessle konusmaniz gerekmektedir.

KISIM 2

Level Atlama ve Party Kurma

Level Atlama
Her seviyede artan deneyim(experience) puanlarına ihtiyac duyulacaktır. Bir sonraki seviyede ne kadar experience puanına gereksinim oldugu bilgisi, karakter bilgi penceresi açılarak bulunabilir(Kısa yol; U tusu).

Party Yapma
Güçlü ve büyük canavar gruplarıyla savaşmak cok zor bir durumdur ve basarılı olunması için bir takım(party)halinde savasılmalıdır.Diğer oyuncularla party kurmak için ,istediğiniz bir oyuncuyu secmeniz ve ekranın altında bulunan invite(davet)tusuna tıklamanız gerekmektedir sembolü party liderinin isminin yanında görünecek ve sadece party lideri,diğer üyeleri partiye davet edebilecektir.

KISIM 3

Karakter Gelistirme

Yetenekler (Skils)
Başlıca yeteneklerinizi görmek için ekranın altında bulunan "Skill"(yetenek,kabiliyet) tab'ini tıklayarak açınız..Burada ne gibi kabiliyetlere sahip oldugunuzu(gri olmayan iconlar) ve sizleri ne gibi yeteneklerin ileride beklediğini görebileceksiniz.(gri olan iconlar) Mouse'ınızı icon üzerinde gezdirerek,herbir yeteneğin tanımını görebilirsiniz.Eger grilenmemis skiller var ise ve gerekli Mana Pointlerine sahip iseler ,bunun anlamı,buradaki skill veya skilleri mouse'ınızla sürükleyerek ekranın sol tarafındaki skill bar'ına yerleştirebilirsiniz.Örnegin, temel skiller (basic skills)arasında "sprint"(hizli kosma yetenegi) müsait durumda ise ve bunu 1 numaralı bölgeye sürüklerseniz ,daha sonra sadece 1 numaralı tusa basarak karakterinizin bu özelligi kullanmasıni saglayabilirsiniz.Bu bölgeye mouse'ınızla iksir bile sürükleyerek kısa yoldan ulaşabilirsiniz .
10.seviyeden sonra ,bir şovalye olarak ,kendinize özel rolünüz için gerekli egitime ,Moradonda bulunan Kaptan Kunabarl ile konuşarak başlayabilirsiniz.rolünüze özel alanın seçimi size o sınıf için gerekli olan kabiliyetlere ulaşmanıza olanak verecektir.( kısa yol tuşu,(short-cut key "K"). (kullanım için bazı skiller çeşitli kosullara bağlıdır ).